Φρέσκα νέα

Loading...

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σουφλέ σοκολάτας...




ΥΛΙΚΑ
350 gr γάλα
100 gr ζάχαρη
2 κρόκοι
8 ασπράδια
150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
4-5 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους και τη ζάχαρη.Στην συνέχεια  προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα και βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της  ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς!
  Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά και
προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
  Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδιάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε
από πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το σερβίρεται αμέσως ζεστό και λαχταριστό.  Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου