Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο νέος spider-man έφτασε


SPIDERMAN_1 (1)
Χθες η Sony παρουσίασε σε διάφορες πόλεις ανά την υφήλιο, υλικό από το νέο της Σπάιντερμαν, προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στους παρισταμένους και μεγάλη περιέργεια σε εμένα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι συντελεστές της ταινίας, έγιναν ερωτήσεις, και έγινε γνωστό πως ένα νέο ολοκαίνουργιο trailer θα κάνει την εμφάνισή του. 
 Ο νέος Σπάιντι είναι πιο επικός, πιο σκοτεινός και κυρίως πιο ρεαλιστικός από ποτέ. Δείτε τον να αιωρείται, να ρίχνει τον ιστό του και γνωρίστε για πρώτη φορά τον αντίπαλό του, τον Άνθρωπο Σαύρα.
Αρκετές είναι οι διαφορές και το reboot του αραχνοήρωα ίσως τελικά μας βγει σε καλό. Δεν έχω την ελπίδα πως θα δω κάτι αντάξιο των ταινιών του Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν ικανοποιήθηκα από το νέο trailer. Όχι απλώς ικανοποιήθηκα, εντυπωσιάστηκα. Ο σούπερ ήρωας Πίτερ Πάρκερ μοιάζει πιο ανθρώπινος, πιο ρεαλιστικός και αρκετά ‘διαφοροποιημένος’. Υπάρχουν όλα εκείνα τα γνώριμα στοιχεία που έκαναν τον άνθρωπο αράχνη τον πιο δημοφιλή ήρωα των κόμιξ, αλλά και όλα τα συστατικά που τον κάνουν να μοιάζει νέος, φρέσκος και καλύτερος από τις ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας. Αυτό το στοίχημα το κέρδισε ο Μαρκ Γουέμπ και του βγάζω το καπέλο.
Παρακάτω διαβάστε τα σημαντικότερα που ειπώθηκαν στην χθεσινή παρουσίαση – συνέντευξη.
Όταν ο Μαρκ Γουέμπ ρωτήθηκε ποια είναι η ‘ανείπωτη ιστορία’ που φιγουράρει στα banners και στις αφίσες της ταινίας αυτός απάντησε πως αφορά την σχέση του Πίτερ Πάρκερ με τους γονείς του, πράγμα που είναι εμφανές και στο trailer παραπάνω. Επίσης αναφέρθηκε και στο χαρακτήρα που ενσαρκώνει η Έμα Στόουν, την Γκουέν Στέισι και πως η σχέση των δύο είναι «περισσότερο μαγική». Επίσης σημείωσε πως προσέγγισε τον Πίτερ Πάρκερ με ένα «πιο ρεαλιστικό και φυσικό τρόπο».
Η Έμα Στόουν σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές που έχει ο χαρακτήρας της με της Μέρι Τζέιν Γουότσον είπε: «είναι το γιν για το γιανγκ της Μέρι Τζέην. Η Γκουέν είναι μια τελειόφοιτος, που έχει μια υπέροχη σχέση με τον πατέρα της. Η Γκουέν ερωτεύεται τον Πάρκερ ενώ η Μέρι Τζέιν τον Σπάιντερμαν».
Ο Ρις Άιφανς μίλησε για το δικό του χαρακτήρα, τον Άνθρωπο Σαύρα και είπε πως η μεγάλη διαφορά του με τους υπόλοιπους «κακούς» του ανθρώπου αράχνη είναι «πως όλοι τους (στην ταινία) είναι πιο ανθρώπινοι, με ελαττώματα, όπως ο Πίτερ Πάρκερ, αλλά αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι πως ο χαρακτήρας του έχει μια παραπάνω συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας της σχέσης του με τον πατέρα του Πίτερ.
Ο Γκάρφιλντ όταν ρωτήθηκε τι τον προέτρεψε να θέλει να υποδυθεί τον Σπάιντερμαν, απάντησε αφοπλιστικά προκαλώντας χαμόγελα στην αίθουσα «Γιατί δεν είμαι ηλίθιος».
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες στις 3 Ιουλίου του 2012 σε 3D. Επίσης συμμετέχουν οι Μάρτιν Σιν ως Μπεν, Σάλι Φιλντ ως θεία Μέι και ο Ντένις Λίρι ενσαρκώνει τον πατέρα της Γκουέν, Τζορτζ Στέισι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου