Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η εξάπλωση του facebook


Το facebook έχει επιρεάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα αφού πάνω από πέντε δισεκατομμύρια έχουν facebook. Το κακό είναι ότι ανάμεσα στα τόσα δισεκατομμύρια υπάρχουν και πάρα πολλά ανήλικα παιδιά που κάθονται μπροστά από μία οθόνη και ξοδεύουν το χρόνο τους άσκοπα. Δεν διαμαρτύρομαι γιατί και εγώ έχω. Στις μέρες μας επειδή έχει η πλειοψηφία αναγκάζονται μερικά παιδιά να φτιάξουν μόνο και μόνο για να μην τους κοροιδεύουν τα άλλα παιδιά τριγύρω τους. Γιατί αν δεν έχεις facebook θεωρείται ντροπή. Για αυτό τον λόγο έχουν στραφεί εκεί πέρα και τα λιγοστά παιδιά που εμείς τα χαρακτηρίζουμε "φυτά", που εγώ προσωπικά δεν πίστευα ποτέ πως θα στρέφονταν σε αυτό τον δρόμο χωρίς να ξέρουν ότι αυτό το απλό site έχει και πολλές παγίδες.
Διάβασα κάπου πως στην Αμερική μέσω του facebook οι χρήστες τώρα θα μπορούν να ενοικιάζουν ταινίες αφού θα λειτουργεί και σαν "βιντεοκλαμπ".Το θέμα είναι πότε θα σταματήσει η εξάπλωση του facebook; Γιατί άμα συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς,σε λίγο καίρο θα έχουν αποκτήσει όλοι στον κόσμο!!!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σαββατοκυριακοδευτεριάτικο ταξίδι!...


Είχαμε συζητήσει με τους γονείς μου να πάμε στην γιαγιά και στον παππού μου όπου δεν τους βλέπω πολύ συχνά επειδή μένουν στην Αίγινα.Ανυπομονούσα να περάσουν οι μέρες και να πάω να τους επισκευτώ.Όταν έφτασε το Σάββατο πρωί πρωί είχαμε ετοιμαστεί για αυτό και κατευθυνθήκαμε πρός το λιμάνι του Πειραιά όπου από εκεί με το καράβι φτάσαμε στο όμορφο νησί κι από εκεί με το αμάξι στο σπίτι της γιαγιάς μου.Κατεβάσαμε τα πράγματα και χτυπήσαμε το κουδούνι όλο ανυπομονυσία για να την δούμε επιτέλους.Η πρώτη εικόνα μας επιφύλαξε αρκετή συγκίνηση από την πλευρά της γιαγιά μου όπου ήταν απολύτος δικαιολογημένη αφού είχε να μας δεί πολύ καιρό.Χαιρετηθήκαμε και στρώθηκα εγώ με τον παππού να παίξουμε χαρτιά και τάβλι όπου με έχει μάθει να παίζω άριστα.Πέρασε μια αρκετά ωραία ημέρα κι ακολούθησε η Κυριακή όπου πρώτη φορά στην ζωή μου μάζεψα χόρτα από το βουνό.Το βράδυ πήγαμε βόλτα στα μαγαζιά της Αίγινας που όποτε πάμε θέλω να ψωνίζω κάτι.Η Δευτέρα έφτασε οι μέρες είχανε περάσει αλλά έμενε η καλύτερη, ξύπνησα πολύ πρωί γιατί είχα μεγάλη αγωνία για το αν ο καιρός θα ήταν καλός επειδή είχα κανονίσει με τον μπαμπά μου να φτιάξουμε χαρταετό.Δυστηχώς καιρός μας χάλασε τα σχέδια αλλά αυτό δεν με πτόησε
ιδιαίτερα, στην συνέχια κατεβήκαμε με τον μπαμπά μου στην αγορά να πάρουμε λαγάνες που μου αρέσουν πολύ.Ακολούθησε πλούσιο γεύμα με διάφορα είδοι οστρακίων.Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο, όμως οι μέρες και οι ώρες είχαν περάσει και έπρεπε πάλι να γυρίσουμε στην Αθήνα. Και άντε πάλι σχολείο. Δεν πειράζει ήταν ένα νοστιμότατο Σαββατοκυριακοδεύτεριάτικο!